18 Kasım 2010 Perşembe

Sultanlar tarihi yeniden yazdı


Japonya 2010-Sultanlar tarihi yeniden yazdı
16. Dünya Şampiyonası’nda 6’ncılık apoleti takarak bir ilki başaran Bayan Voleybol Takımımız, 70 milyonun gururu oldu.
İlk kez 2006’da katıldığı organizasyonda 10. olup, 4 sene sonra ikinci kez boy gösterdiği zorlu arenada 6’ncılığa kadar tırmanan Filenin Sultanları, Türk voleybolundaki gelişimin hangi seviyelere geldiğini ispatladı. Milliler’in zafer sevincini ikiye katlayan performans ise Neslihan Darnel’den geldi. 213’ü smaç, 19’u blok, 19’u da servis atışlarından olmak üzere turnuva boyunca toplam 251 sayı üreten Neslihan Darnel, üst üste ikinci kez ‘en skorer oyuncu’ olmayı başararak, 70 milyona çifte sevinç yaşattı. Elde ettiği başarıyı her zamanki mütevazılığıyla değerlendiren Neslihan, “Çok mutluyum. Antrenörlerimize, takım arkadaşlarıma ve aileme teşekkür ediyorum.

Bu ödül benim değil, bizim. Bu ödül hepimizin. Takım arkadaşlarım olmasa bu ödülü alamazdım. Herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye döndüler

Yaklaşık 1 aydır ailelerinden uzak kalan bayan voleybolcuların hasreti ise dün gece sona erdi. Milli takım kafilesi dün gece İstanbul’a geldi. Teknik kadro ve oyuncuları Atatürk Havalimanı’nda federasyon yetkilileri, voleybol camiasının önde gelen isimleri ve yakınları karşıladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder