18 Kasım 2010 Perşembe

İşte devrim çocukları


Milli Takım-İşte devrim çocukları



















İsmail Köybaşı

Süratli ve kıvrak olması İsmail’e oyuna katkı yönünden fayda sağlıyor. Maça da aslında iyi başladı. Kulvarını ilk yarıda zaman zaman iyi kullandı, birkaç isabetli orta da yaptı. Fakat atağı düşünürken 2-3 kez Lens’i kaçırdı ve Hollandalılar’ın sağdan çok tehlikeli gelmesine neden oldu. İkinci yarının başında gole neden olan hatası tecrübesizliğinden kaynaklandı.

Serdar Kesimal

Servet’le birlikte defansın göbeğinde oynadı. Takım arkadaşıyla çok iyi bir ikili oluşturdu. 90 dakika boyunca sağlam duruşu, bütün topları iyi kullanışı, özgüvenini artırdı. Zaman zaman Sneijder’le zaman zaman da Huntelaar’la ikili mücadeleye girdi. Tek eksiği fazla insiyatif kullanmaması... Forma verildiği taktirde bu handikapı da aşacağını düşünüyorum...

Umut Bulut

Bu maçta da ‘tek forvet’ kurbanı oldu. İleri uçta çırpındı, durdu. Orta saha elemanlarının ilk yarı forvete katkısı yok denecek kadar az olunca, kendini bir türlü gösteremedi. Gol pozisyonuna girmesi tam 60 dakika sürdü. Mükemmel kafa vuruşunu kaleci kurtardı. Bu sistemde başarılı olması, takıma katkı sağlaması zor gözüküyor.

Burak Yılmaz

Gecenin en hareketli futbolcusuydu. 11. dakikada girdiği pozisyonu değerlendirebilmiş olsaydı, maçın kahramanı da olabilirdi. Çok top istedi, bunların bir çoğunu da olumlu kullandı. Takımda hiç yabancılık çekmedi. İkili mücadeleye girmekten korkmadı, rakibin üzerine üzerine gitmeye çalıştı. Dikine oynaması ise Hollandalılar’a zaman zaman zor anlar yaşattı. Takımda kalıcı olabileceğini kanıtladı.

Engin Baytar

Son 15 dakikada oyuna girdi önce sağ daha sonra sol kulvarda görev yaptı. Topla fazla buluşma şansı olmadı, ancak son dakikalarda girdiği gol pozisyonlarını heyecanından olsa gerek iyi kullanamadı.

Mehmet Ekici

Burak’ın yerine oyuna girdi ve sol açık pozisyonunda görev yaptı. Oyunda kaldığı 25 dakika boyunca fazla topla buluşmadı fakat futbol kumaşının iyi olduğu her halinden belliydi. Her iki ayağına da hakim. Karşılaşmanın son bölümünde orta sahanın göbeğine geldi ve hızlı çıkışlarla arkadaşlarına gol pozisyonu yaratmaya çalıştı. Hiddink’in gençlik reformunda formayı kapabilecek en büyük aday...

Yekta Kurtuluş

Hamit’in yerine girdi ve sadece 10 dakika kendini gösterme fırsatı buldu. Kısıtlı zamanda yeteneklerini gösteremedi, ancak şans verilmesi halinde A Milli Takım’a katkı sağlayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder