18 Kasım 2010 Perşembe

Güzel ve çirkin


Milli Takım-Güzel ve çirkin
Ay-Yıldızlı ekibin, Hollanda’ya 1-0 yenildiği ama futboluyla göz doldurduğu karşılaşmada Türk taraftarlar, A Milli Takımı yalnız bırakmadı. Hollanda’nın diğer şehirlerinden ve başta Almanya olmak üzere Avrupa’nın dört bir tarafından Amsterdam Arena Stadı’na akın eden gurbetçiler, ev sahibi ekibin seyircilerine sayısal üstünlük sağladı.
Milliler ısınmak için sahaya çıktıkları andan itibaren tribünleri şölen yerine çeviren taraftarlarımız, futbolculara büyük sevgi gösterisinde bulunup, statta renkli görüntüler oluşturdu. Türk taraftarlar, kale arkası tribünde her iki ülke bayrağının yer aldığı bir pankartı tribünlere asarak, 2012 yılında etkinliklerle kutlanacak 400 yıllık geçmiş hatırlatıldı. İngilizce olarak “Osmanlı Tutkusu” yazılı bir pankart dikkat çekti.

Ancak maçta gecenin bu güzel görüntülerine gölge düşüren anlar da yaşandı. Maçın 30. dakikasında Stekelenburg’un koruduğu kalenin arkasında bulunan Ay-Yıldızlı taraftarlar sahaya meşale yağdırdı.

Kassai içeri giriyordu

Mücadele kısa bir süre durduktan sonra tekrar başladı. İkinci devrenin başında bu konuda Hiddink’i uyaran hakem Victor Kassai, seyircilerin sahaya meşale atmalarına devam etmeleri üzerine bu kez takım kaptanı Hamit’i yanına çağırdı. Macar hakem, Bayern Münih’li yıldıza taraftarların meşale atmaya devam etmeleri halinde maçı durdurup, soyunma odasına gideceğini söyledi. Bunun üzerine Türk taraftarların yoğun olarak bulunduğu kale arkası tribününe giden Hamit’in uyarısı işe yaradı. Ancak özellikle yurt dışındaki maçlardaki taraftarlarımızın bu tutumu milli takımın başına büyük bir bela açabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder