18 Kasım 2010 Perşembe

Messi milli oldu!

Futbol-Messi milli oldu!
Futbol dünyasının yıldızlarının Katar’daki dev randevusunda Arjantin, Brezilya’yı tek golle geçti. Başkent Doha’da oynanan özel maça damgasını vuran isim ise Lionel Messi oldu... 


2010 Dünya Kupası’nı gol atamadan kapatan ve büyük hayal kırıklığı yaşatan Barcelona’lı süperstarın, milli takımdaki performansı sürekli tartışma konusu oluyordu. Ancak 23 yaşındaki yıldız, Sambacılar’ı yıkan golü kaydetti. Mücadelenin 90+2. dakikasında Lavezzi ile girdiği ikiye birde Brezilya defansını adeta tek başına yaran Messi, süper bir vuruşla Victor’u mağlup etti. Böylece Tangocular, 2005 yılından bu yana yenemediği Sambacılar’ı 6 maç sonra devirmenin sevincini yaşadı. Arjantin, Maradona’nın yerine gelen Sergio Batista teknik direktörlüğünde Dünya Şampiyonu İspanya’yı 3-1’le geçtiği karşılaşmanın ardından bir çarpıcı zafer daha elde etti. 

Santos 90 dakika oynadı

Karşılaşmada topa daha çok sahip taraf olan Brezilya’da Ronaldinho uzun bir aradan sonra 
ilk kez forma giydi ve performansıyla beğeni topladı. Milan’lı yıldızın şık topuk vuruşu ise 
golle sonuçlanmadı. Fenerbahçe’de forma şansı bulamayan Andre Santos, Arjantin önünde 90 dakika görev aldı. 

Toplu sonuçlar:

Finlandiya-San Marino: 8-0, Hırvatistan-Malta: 3-0, Çin-Letonya: 1-0, Hong Kong-Paraguay: 0-7, Karadağ-Azerbaycan: 2-0, Umman-Beyaz Rusya: 0-4, Slovakya-Bosna Hersek: 2-3, Rusya-Belçika: 0-2, Estonya-Liechtenstein: 1-1, Arnavutluk-Makedonya: 0-0, Bulgaristan-Sırbistan: 0-1, Macaristan-Litvanya: 2-0, Mısır-Avustralya: 3-0, İsrail-İzlanda: 3-2.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder