18 Kasım 2010 Perşembe

Bursa'da meydan savaşı!


Trabzonspor-Bursa'da meydan savaşı!
Her şey Bursaspor TV’deki bir kadın sunucunun yaptığı, “Bize her yer Trabzon diyorsunuz. Formanızı giyin, Heykel’e gelin” sözleriyle başladı... 


Aynı programda birçok benzer algıyı uyandırabilecek cümleler de kuran sunucunun yarattığı infial, Bursa’da dün sıcak saatler yaşanmasına neden oldu. Bu gelişmeler üzerine Bursaspor, Trabzonspor camiası için bir özür mesajı yayınlasa da Bordo-Mavili taraftarlar protesto yürüyüşü için soluğu kent merkezinde aldı. Bir grup Trabzonsporlu, formalarıyla Heykel’e gelince polis alarma geçti.

Daha önce bu protesto yürüyüşüne izin verilebileceğini açıklayan yetkililer, aynı bölgeye Bursasporlular’ın da geleceğini haber alınca işin rengi değişti. Trabzonsporlular’a yürüyüş izni verilmezken, zaman zaman ufak çaplı grupların teması arbedeye yol açtı. Bursasporlular’ın da Trabzonsporlular’ın bulunduğu bölgeye gelmemesi için harekete geçen emniyet güçleri, grupların önde gelenleriyle görüşerek uzlaşma yolları aradı.

4 kişi gözaltına alındı


Bursasporlular’ın tepkilerini sürdürmesi üzerine polis zaman zaman zor kullanmak mecburiyetinde kaldı. Yaşanan tartışmalarda 4 Bursaspor taraftarının gözaltına alındığı öğrenildi. Trabzonsporlular ise olayların daha da büyümemesi için ikna edildi ve olası bir müdahaleye karşın polis minibüsleriyle uzaklaştırıldı.

Şok bir iddia!

Bursaspor TV’de yaşanan ve iki camiayı karşı karşıya getirebilecek programın yayından kaldırıldığı ve sunucunun da işine son verildiği ilk gün ortaya atılan iddialar arasındaydı.

Zira resmi siteden de program sert bir dille eleştirilmiş, yapılan yorumların ‘maksadı aştığı’ özellikle belirtilmişti. Fakat dün bir başka iddia daha kulislerde dolaşmaya başladı.

O iddia da bu sıkıntıların yaşanmasına sebep olan kadın sunucunun görevine devam ettiği idi. Gelişmeleri yakından izleyen Trabzonlular hukuki haklarını da kullanmakta kararlı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder